TIl pårørende

Fysiske rammer

Kronborghus

Kronborghus er beliggende tæt på indkøbsmuligheder, offentlig transport, adgang til E45, og omkringliggende grønne områder på en sidevej til Rønnebær Allé i Helsingør. Egevænget 1A.

Bygningen er opført i 2004. Der er elevator fra parkeringspladsen op til selve huset. Huset ligger tilbagetrukket fra vejen.

Der bor 21 borgere fordelt i 3 huse, Grønt, Blåt og Gult. 

Kronborgsund

Kronborgsund er beliggende på Grønnehave plejehjem tæt på Helsingør bymidte, offentlig transport, skov og strand, på Sundtoldvej nr. 4. I Helsingør.

Der er både adgang til huset via elevator eller direkte fra gaden.

Der bor 8 borgere.

 

Faciliteter

Kronborghus

På Kronborghus er der 3 adskilte boenheder, i hver boenhed er der 7 lejligheder. Lejlighederne ligger ud til fælles opholdsrum med køkken og terrasse. Lejlighederne er indrettet med opholdsrum, soverum, badeværelse og egen terrasse.

Der er 5 indbyggede skabe i hver lejlighed, samt et lille te køkken med 2 kogeplader, en køkkenvask og et lille køleskab. 

Det er beboerne selv, der i samarbejde med personalet og/eller pårørende, som sørger for indkøb til, og indretning af lejlighederne.

Hver bo-enhed har i øvrigt eget vaskerum, hvor de 7 beboere får vasket tøj med hel eller delvis støtte fra personalet.

Alle 3 bo enheder har egen atriumgård.

Kronborghus har en lille idrætssal, et snoezelrum , et mindre spa med boblebad og massagebriks, hvis borgerne ønsker at tilkøbe massage udefra.

Der findes et lille bibliotek, hvor borgerne kan sidde og lytte til historier, musik eller blot slappe af.

Haven er skærmet for omverdenen og og indeholder bålplads, frugttræer samt flere skønne steder man kan opholde sig.

Kronborgsund

Der er 8 lejligheder på Kronborgsund med egen altan. Lejlighederne er rummelige, så der er plads til hjælpemidler. Lejlighederne består af stue og soveværelse, samt badeværelse.

Der er 4 store indbyggede klæde skabe samt et lille te køkken med 2 kogeplader, en køkkenvask og et lille køleskab/fryseskab. I det lille køkken er der også ovenskabe med medicinskab. De 8 boliger har adgang til fællesrum bestående af køkken og stue.  Bagerst i huset er der et sanserum, hvor borgerne kan trække sig og finde ro.

Borgerne får vasket tøj på fælles vaskeri.

aktiviteter

På Kronborghus og Kronborgsund har vi aktiviteter, med udgangspunkt i borgernes funktionsniveau, behov og ønsker. F.eks. sang og guitarspil. højtlæsning, bingo, fodbad, dans og musik om fredagen, gåtur i nærområdet, små køreture i bussen til skov og vand, samt beboermøder.